Moving Image























Moving Image
Moving Image, de nieuwe bachelor studierichting die AKI ArtEZ Academie voor Art & Design met ingang van 1 september aanstaande aanbiedt, leidt op voor de beroepen van de toekomst. In een tijd waarin het bewegende beeld steeds belangrijker wordt zijn er steeds meer designers nodig die deze slim en betekenisvol vorm weten te geven.

Bewegend beeld creëert eigen werkelijkheid
De visie van Moving Image is nieuw binnen het Nederlandse onderwijs. Het uitgangspunt bij Moving Image is dat bewegend beeld niet in de eerste plaats iets ‘representeert’ (dus een verhaal vertelt) maar dat het bestaat ‘als eigen werkelijkheid’. Binnen het Nederlandse onderwijs is die visie nieuw. Moving Image onderzoekt die eigen werkelijkheid van het beeld en de invloed die zij op ons (on)bewustzijn heeft.
De focus van de studie ligt op de bestudering en ontwikkeling van nieuwe toepassingen, die een andere manier van (commerciële) communicatie en marketing mogelijk maken. Want de ontwikkelingen in ons media-gebruik van de laatste jaren zijn door de komst van smartphones, iPads en interactieve media razendsnel en ingrijpend veranderd. Het vakgebied breidt zich moment razendsnel uit en de vraag naar hoogwaardige inhoud en vormgeving van bewegend beeld is enorm gestegen. Het aanbod loopt nog steeds achter bij die vraag. Moving Image speelt op die vraag in en loopt tevens op de vragen en ontwikkelingen van de toekomst vooruit. Wie in staat is met behulp van het bewegend beeld een bepaalde ‘sfeer’ en betekenis over te brengen, beschikt over een krachtig communicatiemiddel waar veel mee bereikt kan worden.

Driejarige Engelstalige bacheloropleiding voor VWO’ers

Moving Image is een driejarige Engelstalige bacheloropleiding voor studenten die in het in het bezit zijn van een VWO (of gelijkwaardig) diploma. Moving Image bereidt voor op een carrière in het hoogste niveau van de beroepspraktijk. Mogelijke beroepen zijn: audiovisueel ontwerper, filmmaker, creatief producent, motion graphic designer, researcher, art director, regisseur, (beeld)redacteur en scenarist. In het eerste jaar van Moving Image kunnen maximaal 24 studenten worden toegelaten. De toelatingsexamens zijn gepland op 24 april, 29 mei en 19 juni.

Interesse?
Meer weten over Moving Image? Kom naar de open dag van AKI ArtEZ op 12 april aanstaande (van 10.00 - 16.00 uur aan de Hulsmaatstraat 35, Enschede).
De studie Moving Image start 1 september 2014. De geplande data voor toelatingsexamens zijn: 24 april, 29 mei en 19 juni.

0 comments:

Post a Comment